Alternatív energia érdekességek

A megújuló energia hasznosítás módjainak és eszközeinek kiállítása

Interaktív vándorkiállítás - A nap sugarától otthonunk melegéig


Magyar embernek passzívházat ?

Magyar embernek passzívházat ?

Magyar embernek passzívházat? Igen!
A távfűtéses panelházhoz szokott magyar ember hőérzete magasabb hőmérsékletet kíván, mint az északi népeké, így esetleges passzívház otthonukban magasabb hőmérsékletet kellene előállítaniuk, és a megtérülés is hosszabb időt venne igénybe. Ennek ellenére a magyarok is érzik az idők szavát, egyre többen gondolkodnak a passzívház lehetőségében.


Napenergiával működő szélkerék

Napenergiával működő szélkerék

Napenergiával működő szélkerék
Lehetséges lenne, hogy a szélerőműveket ne a szél, hanem a nap ereje táplálja? Dubaiban talán igen. A Rebar Csoport Land Art Generator Initiative versenyre készült pályaműve a villamos energia termelése mellett szélorgonaként is funkcionál, mivel belsejében orgonasípokat helyeztek el.


Peugeot elektromos autó

Peugeot elektromos autó


Nagy az igény a szélerőművek támogatására

Nagy az igény a szélerőművek támogatására

Mindössze 40 megawatt az a szélerőmű kapacitás, amire nem kérnek támogatást a pályázók azon a tenderen, amelyet a Magyar Energia Hivatal hirdetett meg 410 megawatt kapacitás kiépítésére - mondta Matos Zoltán, a Magyar Energia Hivatal elnöke újságíróknak.

A jogszabályok szerint a megújuló energiaforrásból termelt áramot kötelező átvenni a villamosenergia-rendszerbe, mégpedig kilowattóránként 30 forint körüli áron. Ez mintegy kétszerese a hagyományos erőművek által termelt áram árának.


Panelfelújítás és napenergia-pályázat

Panelfelújítás, napenergia-pályázat

Közel 80 milliárd forintnyi forrás jutott energetikai pályázatokra tavaly június óta az Új Széchenyi Tervben - összegezte az eredményeket Bencsik János, klíma- és energiaügyi államtitkár.


Cikk beküldés
Tisztelt Látogató, küldjön cikket és ossza meg gondolatait a többi olvasóval.
Tartalom átvétel
Alternatív energia hírcsatorna - iratkozzon fel rá !