alternatíva

Állati erő, mint zöld energia ?

Állati energia ?

Egyik kedves olvasónk küldte ezt a pár soros felvetés, amin esetleg érdemes elgondolkozni.

"Arra gondoltam, hogy az igavonó állatok erejét kellene használni generátor hajtására. Valahogy úgy, mint anno a malom meghajtására voltak használva. Ki kellene számolni, kísérletezni , hogy menyire lenne érdemes az állatokat dolgoztatni ahhoz hogy elegendő áramot állítsanak elő, és a húsuk is gazdaságosan fejlődjön. A legelőn járó állatok húsát többre tartják mint a karámba hizlalt állatokét. Nem csak a legelés miatt, hanem a mozgás miatt is. Ezért nem tartom lehetetlennek, hogy egy állat dolgoztatva legyen néhány órát naponta és hízzon is mellette.

Szóval, ott az állattenyésztés, ott a sok állati erő. Kellene telepíteni generátorokat, körkörös járással hajtanák az állatok a generátorokat. Az eladott energiából lenne fedezve a takarmány költsége. Talán még hasznot is termelnének. De ha nem is termelődne haszon az energiából, az eladott hús minőséges lehetne, az én felfogásom szerint, és a hús eladásából lenne az tenyésztő haszna. Sok mindenre jó lenne ez a
konstrukció. Új értelmet nyerne a mezőgazdaság és termelődne zöld energia. Gondolom gazdaságilag is megállná a helyét."
Igaz, nem olyan elegáns ötlet mint a hideg fúzió.

Feri


Tanácsok lakossági hőszivattyús rendszerhez

A lakosság lehetőségei a megújuló energiák felhasználásában-bővebben a hőszivattyús rendszerekről - Ádám Bélától. Részetek az Ingatlanpiaci Panoráma műsorából.


Alternatív energia - energia alternatívák

Alternatív energia


Alternatív energia - a természeti jelenségek kölcsönhatásából kinyerhető tiszta energia, úgy mint: napenergia, vízenergia, szélenergia, geotermikus energia.

 
A megújuló energiaforrásnak nevezzük azon természeti jelenségeket, melyekből az energia úgy nyerhető ki, hogy jelentősebb emberi beavatkozás nélkül legfeljebb néhány éven belül az újratermelődik.
 
Cikk beküldés
Tisztelt Látogató, küldjön cikket és ossza meg gondolatait a többi olvasóval.
Tartalom átvétel