energia

Nagy az igény a szélerőművek támogatására

Nagy az igény a szélerőművek támogatására

Mindössze 40 megawatt az a szélerőmű kapacitás, amire nem kérnek támogatást a pályázók azon a tenderen, amelyet a Magyar Energia Hivatal hirdetett meg 410 megawatt kapacitás kiépítésére - mondta Matos Zoltán, a Magyar Energia Hivatal elnöke újságíróknak.

A jogszabályok szerint a megújuló energiaforrásból termelt áramot kötelező átvenni a villamosenergia-rendszerbe, mégpedig kilowattóránként 30 forint körüli áron. Ez mintegy kétszerese a hagyományos erőművek által termelt áram árának.


alternativenergia.hir.ma

Az alternatív energia: olyan tiszta, azaz zöld energia, melyet a természet jelenségéinek kölcsönhatásaiból nyerhetünk ki. Ilyen alternatív energia a vízenergia, a szélenergia, a napenergia és a geotermikus energia is.

Az http://alternativenergia.hir.ma oldal a környezettudatos, zöld életmód népszerűsítésre törekszik. A megújuló-, és az alternatív energia világából tesz közzé rendszeresen híreket, érdekességeket és hasznos tippeket.


Rákkeltő a biodízel ?

Rákkeltő a biodízel ?

Tízszer rákkeltőbb a biodízel, mint a hagyományos gázolaj - tette közé a Volvo. A svéd autógyártó szerint ezért semmiképp sem nevezhetõ a jövő üzemanyagának a hazánkban is ismertté vált biodízel.


Hisztérikus izzófelvásárlás

Hisztérikus izzófelvásárlás

Az egyik legnagyobb fénycsőgyártó tartott előadást az energiatakarékos lámpákról, amiből kiderült, hogy valóban másfajta fényt nyújtanak, mint elődeik, de ez nem feltétlenül baj: a márkás termékeket már nehéz megkülönböztetni a hagyományos izzóktól, de az olcsó modellek lejáratják az egész iparágat.


Ketyeg az energiabomba. Mennyi időnk maradt?

Napjaink egyik legjobban napirenden lévő témái a kiapadófélben lévő fosszilis készletek és a klímaváltozás kérdése. Sokakat foglalkoztat, hogy mennyire is kritikus a helyzet jelenleg és hogy mennyi időnk maradt a folyamatok lelassítására illetve az alternatív megoldásokra történő átállásra.


Energiafogyasztás csökkentése

Energiafogyasztás csökkentése

Amikor egy háztartás energiafogyasztásának csökkentésén gondolkodunk, érdemes alaposan számba venni az olyan lehetőségeket is, amelyek elsőre talán nem tűnnek számottevőnek. Vannak a környezetünkben olyan fogyasztók, amelyekről nem is sejtjük, hogy jelentős mennyiségű energiát emésztenek fel, még akkor Is. ha azt gondoljuk, hogy nem fogyasztanak.
Tipikus példái ennek a szórakoztatóelektronikai eszközök készenléti jelzései, és a mobiltöltők is.


Megújuló energiaforrással működő játékok

Megújuló energiaforrással működő játékok

Az alternatív energiákról (megújuló energiák) már sokat hallottunk, de mi hétköznapi emberek közelről nem tapasztalhattuk meg működésüket. Ehhez nyújtanak eredeti módon segítséget, a Tudományos Játékok kínálatában szereplő játékok, amelyek a napenergia, szélenergia, vízenergia felhasználásával működnek. Nem csak jó szórakozás a gyerekeknek, hanem kézzel fogható tapasztalatot ad az alternatív energiák hatékonyságáról.
Cikk beküldés
Tisztelt Látogató, küldjön cikket és ossza meg gondolatait a többi olvasóval.
Tartalom átvétel