megújuló energia

A megújuló energia hasznosítás módjainak és eszközeinek kiállítása

Interaktív vándorkiállítás - A nap sugarától otthonunk melegéig


Megújuló energiaforrással működő játékok

Megújuló energiaforrással működő játékok

Az alternatív energiákról (megújuló energiák) már sokat hallottunk, de mi hétköznapi emberek közelről nem tapasztalhattuk meg működésüket. Ehhez nyújtanak eredeti módon segítséget, a Tudományos Játékok kínálatában szereplő játékok, amelyek a napenergia, szélenergia, vízenergia felhasználásával működnek. Nem csak jó szórakozás a gyerekeknek, hanem kézzel fogható tapasztalatot ad az alternatív energiák hatékonyságáról.


Előadó kerestetik - megújuló energia

Előadó

Tolmácsolni szeretném egy kedves olvasónk kérését:

A XVIII. ker. SOFI (1181 Bpo. Kondor Béla st. 4.) gyógypedagógusa vagyok. Iskolánkban tanulásban, értelmileg akadályozott gyermekek oktatását végezzük. 14 éves hagyomány nálunk a történelmi játszóház
program, melyre ez évben május 20-án kerül sor.

Témánk:
Földünk energiahordozói- melyhez nagy örömöt okozna számunkra, ha segítséget kapnánk.


Szabadegyetem programsorozat - megújuló energiaforrások

Szabadegyetem programsorozat - megújuló energiaforrások

A gödöllői Szent István Egyetemen működő Klímairoda az EU Elnökség jegyében Szabadegyetem programsorozatot hirdet. Az ingyenes
Szabadegyetem programok 8 előadásból állnak, a soron következő előadás 2011 márc. 11.

Az előadások témái megújuló energiaforrások és azok felhasználása (szél, geotermikus, nap, víz), a klímaváltozás hatása a gazdaságra és a társadalomra, energianövények, emisszió-kereskedelem, karbon tőzsde, low-carbon life style.

A létrehozók: http://www.klimairoda.hu

Regisztráció:
https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dGpEU1lNQXkzeF9keVRDN0o...


A mágneses szélturbina

A mágneses szélturbina

A megújuló energiaforrások hatékony kiaknázása, az intelligens kis rendszerek elterjedése egyre fontosabb az energiaellátásban, ennek részeként mutatjuk be a Kínában kifejlesztett, mágnesek segítségével lebegő szélkereket elsőként Magyarországon - mondta el kedden az MTI-nek Steier József, az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület (ETE) esztergomi szervezetének elnöke.


Testközelben a megújuló energia Budapesten

Testközelben a megújuló energia Budapesten

2010. május 27-29. között negyedik alkalommal nyílik meg a RENEXPO® Central Europe, a közép-európai régió legnagyobb megújulóenergia-ipari kiállítása és vására a kőbányai Vásárvárosban, 3500 négyzetméteren. A háromnapos kiállítás és kongresszus a helyben megtermelt zöldenergia felhasználására és betáplálására, valamint az innovatív, például hidrogéncella alapú technológiákkal és az intelligens hálózati modellekkel kapcsolatos ismeretek megosztására fókuszál.


2010 - energetikai pályázatok

Pályázati pénzek

Energetikai fejlesztések elvégzésére 44,5 milliárd forint uniós forrás áll rendlekezésre az idén. Önkormányzatok, intézmények és vállalkozások is pályázhatnak, közölte Bús László, az Energia Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője Debrecenben. A megújuló erőforrásokat kiaknázó technológiai kivitelezésekre éppúgy lehet pályázni, mint épületek energetikai korszerűsítésére.
Cikk beküldés
Tisztelt Látogató, küldjön cikket és ossza meg gondolatait a többi olvasóval.
Tartalom átvétel