megújuló energiaforrások

Valóságos kincsesbánya

Valóságos kincsesbánya

A Valóságos Kincsesbánya projektgazdája Both Ildikó, a médiában eltöltött több mint másfél évtized alatt, számos alkalommal tartotta fontosnak a televízió képernyőjén keresztül élő adásban, és gazdasági magazinokban, hogy a lakosság, az állami és önkormányzati döntéshozók, a piacvezető vállalatok felismerjék azt, hogy a megújulás szempontjából a megújuló energiaforrások felhasználása elengedhetetlen, továbbá elismerjék, hogy hazánk felbecsülhetetlen kincsesbányája a lehetséges energiahordozóknak. (Nap, föld, víz, szél….végtelen a magyar energia!)


A klímaváltozás és a megújuló energiák kölcsönhatása

A klímaváltozás és a megújuló energiák kölcsönhatása
A globális klímaváltozás korlátozásának egyik nyilvánvaló eszköze a megújuló energiaforrások részarányának növelése. Főként azoké, amelyek nyomán egyáltalán nem keletkezik üvegházgáz, de a fosszilis energiaforrásokhoz képest előnyös a biomassza-égetés is, feltéve, hogy ez valóban ilyen céllal ültetett növények felhasználásával történik. A szélenergia ma még világszerte alig 0,05%-át teszi ki a teljes, és kevesebb, mint 0,2%-át az elektromos energia-termelésnek. Ugyanakkor ez a legyorsabban növekvő ütemű forrása az elektromos energiának.

Innováció és a megújuló energia kérdései

Érdekes összefoglaló a megújuló energiaforrások hasznosításáról. Az innovációs konferencia Sátoraljaújhelyen volt. A riportot a Zemplén TV készítette.


Paksnak egyelőre nincs alternatívája

Paksi atomerőmű

Bár Magyarországon az alternatív energiaforrások felhasználása jelentősen növekedett az utóbbi években, Paksot rövid távon még mindig nem tudják kiváltani. A Népszabadság cikke szerint tízezer szélerõműre volna szükség Magyarország területén ahhoz, hogy 2017-ben ne kelljen az atomerõmű élettartamát meghosszabbítani.


Alternatív energiák a Szekszárdi sportcentrumban

Alternatív energiák a Szekszárdi sportcentrumban

Geotermikus és napenergia használatával állítanának elő meleg vizet és energiát a szekszárdi sportcentrumban. Ezt egy uniós környezetvédelmi program teheti lehetővé.

Csatlakozik a megyeszékhely egy unós környezetvédelmi programhoz, döntött egyebek mellett, legutóbbi rendkívüli ülésén a közgyűlés. Dr. Haag Éva alpolgármester elmondta, a program 85 százalékos támogatottságú, s további tíz százalékot ad hozzá a magyar állam.
Cikk beküldés
Tisztelt Látogató, küldjön cikket és ossza meg gondolatait a többi olvasóval.
Tartalom átvétel