passzívház

Magyar embernek passzívházat ?

Magyar embernek passzívházat ?

Magyar embernek passzívházat? Igen!
A távfűtéses panelházhoz szokott magyar ember hőérzete magasabb hőmérsékletet kíván, mint az északi népeké, így esetleges passzívház otthonukban magasabb hőmérsékletet kellene előállítaniuk, és a megtérülés is hosszabb időt venne igénybe. Ennek ellenére a magyarok is érzik az idők szavát, egyre többen gondolkodnak a passzívház lehetőségében.


Passzív hűtéssel a hőguta ellen – nem csak passzívházakban

Passzív hűtéssel a hőguta ellen – nem csak passzívházakban

Passzív hűtéssel a hőguta ellen – nem csak passzívházakban
Szerző: Sariri-Baffia Enikő

A passzívházakban télen kellemes meleg van, bár alig kell fűteni, nyáron pedig hűvös, minden aktív hűtés nélkül – innen ered az elnevezés. A hűs nyári klímához azonban a lakóknak is aktívan hozzá kell járulniuk: megfelelő árnyékolással és szellőztetéssel, ami annyira egyszerű, hogy tudatos viselkedéssel könnyedén megvalósítható.


Passzívházak Nyugat- Európában

Passzívházak Nyugat- Európában

A passzívházak megfizethetők és 32.000-szer beváltak
Több, mint 50 országból érkeznek az résztvevők a 15. nemzetközi Passzívház Konferenciára Insbruckba: 2011 május 27-28


Passzívházak épületgépészeti megoldásai

Passzívházak épületgépészeti megoldásai

A passzívházak alapötlete abból az elgondolásból ered, hogy a minimális – nem nulla – fűtési hőenergia igényt egy leegyszerűsített fűtőrendszer fedezi, amelynek kialakítása költségcsökkenéssel jár. Ez pedig részben biztosítja a jól szigetelt burok és a szellőztető rendszer többletköltségeit.


Minősített Passzívház Tervező tanfolyam indul

Minősített Passzívház Tervező tanfolyam indul

Napjainkban a környezettudatos építkezés és az energiatakarékosság egyre nagyobb figyelmet kap. Az építészek és az őket megbízó új megoldásokat választó építtetők is érdeklődéssel fordulnak a passzívházak felé. A fogalom csak hazánkban újdonság, külföldön már számos kezdeményezés megmutatta: jelentős megtakarítások érhetőek el a passzívházak építésével, hosszú távon kifizetődőbbnek bizonyul e technika választása, mint a régi típusú építési módok.


Passzívház fedések

Passzívház fedések

Mivel a passzívházak tetőfedése általában a hőburkon (tervezett hőszigetelő héjon) kívül esik, tulajdonképpen szinte mindegy, hogy milyen tetőfedő anyagot alkalmazunk. A kiválasztás szempontja inkább legyen pusztán műszaki (adott tetőformához a legmegfelelőbb fedési rendszert válasszuk), és természetesen esztétikai!

Mégis mire figyeljünk a tetőfedő anyag kiválasztásakor?

1. Előny lehet, hogy a választott tetőfedési rendszerbe könnyen be lehessen integrálni a passzívházunkhoz tervezett napkollektort vagy napelemet.


A passzívház

Passzívház

Az energiabarát passzívház majdnem egy energiamentes ház, melyet passzív napenergia fűt. Gyakorlatilag magától gondoskodik a kellemes hőmérsékletről, még a napban szegény télben is. A tartalékfűtés ritkán kapcsol be és 500W energia fogyasztásával akkor is csak annyi energiát fogyaszt, mint egy kávéfőzőgép. A passzívház egy olyan épületet jelent, melynek belső klímája télen nyáron kellemes érzést biztosít hagyományos fűtési rendszer nélkül.
Cikk beküldés
Tisztelt Látogató, küldjön cikket és ossza meg gondolatait a többi olvasóval.
Tartalom átvétel