Alternatív energia – kell ez?

Alternatív energia – kell ez?
Egy tisztelt olvasónk tollából származik ez az írás, érdemes rajta elgondolkozni.

„Nagyon divatos lett a megújuló energiákról beszélni..! Sajnos az emberek 99%-a valóban csak beszél róla…! Aki viszont valóban tenni szeretne az ügy érdekében az viszont kemény „falakba” ütközik..! Lehet hogy, csak magyar mentalitás..? Saját estemről tudok beszélni..! Még az év elején (5 év küzdelem a hivatallal) kaptam meg egy beadványomra a szabadalmat..!

Azóta eltelt lassan egy éve Szinte minden lehetséges fórumot felkerestem, felkértem , hogy segítsenek ,vagy csak eszmei támogatásban részesítsenek szabadalmam esetleges megvalósításában..! Mindhiába…! Mindenhol csak udvarias vagy kevésbé udvarias elutasításban volt részem…!Pedig a világon egyedülálló megoldásról van szó..! A téma az örök: víz energia hasznosítás…!! Egy természet barát technikáról szóló szabadalmat szereztem : „Úszó, mobil, folyókeresztmetszet szűkítő, átfolyás gyorsító víz terelő rendszer, víz energia hasznosítás céljára, úszó közúti híd megépítésének lehetőségével” címen…!

Minden fórumon, több a témával „foglalkozó” egyesület amelyeket a Gazdasági Minisztérium javasolt, köztük a műszaki egyetemek is ,csak sajnálkozó elutasításig jutottak..! Az indok legtöbb esetben a hozzá nem értés volt…!! Még ezt el is tudom fogadni, de azért az furcsa ,hogy mindenhol hiányzott a leg minimálisabb segítő szándék..!!Volt ahonnan vissza sem kaptam a megküldött dokumentációt…!! (Minisztérium, MVM ) E-közben engem teljesen elkeserít, hogy az ország vezető megújuló energia forrásának a biomasszát tartják… amit én a természet megcsúfolásának gondolom..!!

Az ország rendelkezik kb. 1000 km energia termelésre alkalmas folyóval, melyeknek a kihasználtsága nem éri el az 1-%-t..!! Az általam javasolt technika, megoldást jelenthetne a megújuló energia kvóták teljesíthetőségére, sőt módot adhatna arra, hogy teljesen kiválthatók legyenek a fosszilis energia hordozók..! Ehhez sajnos komoly szemlélet váltásra lenne szükség, ami köztudottan a legnehezebb feladat lenne…!!??”