Peugeot elektromos autó

Peugeot elektromos autó

És még:
A Peugeot, a villanyautók úttörője és világszerte vezető gyártója, 2010 végén mutatta be Ion nevű járművét. Kiváló menetteljesítményei és 130 kilométeres hatótávja különösen a lítiumion-akkumulátornak köszönhető, amely egyaránt megfelel a városi mobilitás és a környezetvédelem szempontjainak.

A Peugeot 1995 és 2003 között, úttörőként nyitott a 106-tal, és mindmáig világelső az eladott „zéró emissziójú” autók számát tekintve.

Hagyományainak megfelelően az Oroszlános márka továbbra is jelentős szerepet kíván játszani a villanyautók újonnan keletkező piacán. Ennek megfelelően 2010 végétől Európa-szerte az elsők között mutat be egy teljesen új villanyautót, az Iont.

A Mitsubishi Motor Company (MMC) részvételével kifejlesztett villanyautót különösképpen városi használatra teszik alkalmassá a képességei. Hat óra alatt teljesen-, illetve fél óra alatt 80 százalékig újratölthető lítiumion-akkumulátor

Az Ion elsődleges mozgástere a város. A négyajtós, négyüléses, 3.48 méter hosszúságú és mindössze 4.50 méteres fordulókörű Peugeot villanyautó maximális teljesítménye 47 kW (64 LE), nyomatéka 180 Nm, így nyugodtan rábízhatjuk magunkat a dinamikájára (csúcssebessége 130 km/óra). A gyakorlatban tökéletesen megfelelő hatótávú (130 km a standard ciklus szerint) lítiumion-akkumulátort hat óra alatt lehet újratölteni, közönséges 220 voltos konnektorról, de gyorstöltő rendszerének jóvoltából már fél óra alatt visszanyeri kapacitásának 80 százalékát.


Cikk beküldés
Tisztelt Látogató, küldjön cikket és ossza meg gondolatait a többi olvasóval.