Magyar embernek passzívházat?

Magyar embernek passzívházat? Igen!
A távfűtéses panelházhoz szokott magyar ember hőérzete magasabb hőmérsékletet kíván, mint az északi népeké, így esetleges passzívház otthonukban magasabb hőmérsékletet kellene előállítaniuk, és a megtérülés is hosszabb időt venne igénybe. Ennek ellenére a magyarok is érzik az idők szavát, egyre többen gondolkodnak a passzívház lehetőségében.

Aki kicsit elkezd utánajárni, rögtön megtapasztalja, hogy a passzívház kivitelezése elég költséges és munkaigényes, hiszen a tervezés és a beszerzés is rendkívül szigorú követelményrendszerhez kötött. Ráadásul ezek a házak a működtetés során a lakóktól is környezettudatos szemléletet kívánnak. A szellőztetés, a fűtés, a víz- és áramhasználat, a szelektív hulladékgyűjtés mind fokozott odafigyelést követel.

Ezek az épületek kiemelkedő hőszigetelésüknek köszönhetően nem igényelnek hagyományos fűtési rendszert, a szükséges energiát főleg a napsugárzásból, illetve az épületben tartózkodó személyek és műszaki berendezések által kisugárzott hőből fedezik. Ezen felül természetesen többek között hőszivattyú, napkollektor és szellőző rendszer is gondoskodik a komfortról, így az télen-nyáron közel állandó hőmérsékletű, por- és huzatmentes levegőt biztosít, mindezt a Föld megújuló energiáit felhasználva.

Lehet Ön szakember vagy érdeklődő laikus, bizonyára szeretné megismerni egy passzívház elkészülésének elméletét és gyakorlatát. Mi most megmutatjuk, hogyan épül! A Verlag Dashöfer Kft egy komplex szakmai program keretében mutatja be a passzívház technológia részleteit. A képzés egyedülálló abban a tekintetben, hogy a résztvevők egy napon ismerhetik meg a passzívház-tervezés építészeti alapjait, a tervezési elveket és követelményeket, a kivitelezési megoldásokat és minősítési lehetőségeket, valamint személyesen is meglátogathatnak egy nem minősített, de teljes egészében a passzívházak szempont- és követelményrendszere szerint épült 11 lakásos társasházat.

A programot ajánljuk építész tervezők, kivitelezők, de a szakma iránt érdeklődő civilek, és közintézmények fenntartói számára is, mindazoknak, akiknek fontos a környezetvédelem és az energiatudatos építészet.
A képzésről bővebben a hivatalos honlapon tájékozódhatnak.
Forrás:dashofer.hu