Megújuló energiaforrással működő játékok

Megújuló energiaforrással működő játékok
Az alternatív energiákról (megújuló energiák) már sokat hallottunk, de mi hétköznapi emberek közelről nem tapasztalhattuk meg működésüket. Ehhez nyújtanak eredeti módon segítséget, a Tudományos Játékok kínálatában szereplő játékok, amelyek a napenergia, szélenergia, vízenergia felhasználásával működnek. Nem csak jó szórakozás a gyerekeknek, hanem kézzel fogható tapasztalatot ad az alternatív energiák hatékonyságáról. 8 éven felüli gyerekeknek izgalmas, alternatív energia felfedezését segítő játék és hasznos alternatíva a szabadidő eltöltésére a tv vagy a videó játék helyett. A játékokból legohoz hasonlóan lehet járműveket építeni.

Ajánljuk a játékokat iskolai bemutató órákra, fizika, környezetismereti órákra is. Hiszen mennyivel izgalmasabb a tanulóknak, ha a szemük előtt működik a napelemmel, vízenergiával, sós vízzel vagy szélenergiával a jármű, ahelyett, hogy csak hallanak róla!

Tudtad, hogy azt az energiát, amely az összes Földön található és kitermelhető kőolajkészletekben rejlik a Nap 1,5 nap alatt sugározza a Földre? A Napelemes Járművek Készlet igazi napelemet tartalmaz és építhetünk belőle napenergiával működő mozdonyt, repülőt, helikoptert vagy más általunk kitalált járművet. Napfény hiányában az asztali lámpa fénye is működésbe hozza a járművünket, vagy elemmel is működtethető.

Egy igazi érdekesség a Sós Vízzel Működő Jármű, ami akkor indul el, amikor sós vizet fecskendezünk a tartályába. A sós víz a magnézium elektródával érintkezve kémiai energiát hoz létre és azt a játék üzemanyagcellája alakítja át elektromos energiává. Az autón kívül még 21 más modellt, vagy saját modelledet is megépítheted.

Szélerőmű Építs szélerőművet otthon!
A játék Szélerőmű nem tud annyi elektromosságot termelni, mint az óriás testvéreik, de az alapelvek azonosak és sokat tanulhatunk belőlük. A készletből készíthetsz szélerőművet hosszú és rövid lapáttal, közben figyeld meg mi különbség. Amikor a szél forgatja a szélkerekeket áramot termelünk, amivel feltölthetjük az újratölthető elemet és a kis led égő is világít. Szélerőművön kívül szélenergiával működő autót, repülőt vagy traktort is építhetsz.

A Vízzel működő járművek igazi környezetbarát társaságot alkotnak, benzin és elem nélkül, csak a víz erejét felhasználva működnek. 13 járművet építhetsz, melyeket a vízkeringető rendszernél vagy a vízsugárhajtású járműveknél, a víznyomás működtet. A hidropneumatikus modellek esetében a víz pumpálásával a tartályban lévő levegőt sűrítjük és amikor az „kiszabadul” a járművünk is megindul. Nézd meg működését a következő videón:
Forrás: tudomanyosjatekok.hu