Fűtéskorszerűsítés és a pályázatok

Pályázatok fűtéskorszerűsítésre

A lakásokból megszökő energiáért drágán megfizetünk. Éves szinten 10 milliárd forintnál is több lehet az  az összeg, amit feleslegesen költünk fűtésre, mert a hő a rosszul szigetelt falakon, nyílászárókon, tetőkön elillan. Napjaink tecnikája már alternatív fűtési módokat is kínál. Jelenleg már több fűtést korszerűsítő program is elérhető a lakosság számára az - Új Magyarország Lakásfelújítási Program néven.
 

  • Az egyre népszerűbb Panelprogram lehetővé teszi közel 600 ezer panellakásban élőnek, hogy csökkentse fűtés számláját. A program keretében: állami és önkormányzati támogatás igényelhető, energetikai korszerűsítésre, fűtési rendszer felújítására és egycsatornás gyűjtőkémények felújítására.
  • Az Ökoprogram néven elindult támogatási rendszer, az egyedi fűtésszabályzási rendszerek kialakítását segíti elő a  költségosztók és egyedi mérők kialakításával.
  • A Nemzeti Energiatakarékossági Program az 1994 előtt épült hagyományos szerkezetű - családi házak és többlakásos épületek energiatakarékos felújítását segíti elő. Az elvégezhető felújítások a következők: épületek utólagos szigetelése, nyílászárók cseréje vagy szigetelése, fűtési és meleg-vízrendszer korszerűsítése.

 
A pályázatok részleteiről az Energia Központ Kht. honlapja nyújt segítséget. Kidolgozás alatt van egy, egységes rendszerben megjelenő lakossági energiatakarékossági pályázat.
 
Pályázati tájékoztató:
Cikk beküldés
Tisztelt Látogató, küldjön cikket és ossza meg gondolatait a többi olvasóval.