Infra fólia – fűtő fólia

Infra fólia – fűtő fólia
Ahogyan az energiafelhasználás minden területén, a fűtésben is folyamatosan jelennek meg az új technológiák, melyek lehetővé teszik, hogy még hatékonyabban alkalmazhassuk az energiaforrásokat. Az infra fólia vagy infra fűtőfilm az egyik legújabb generációs fűtési rendszer, mely úgy tűnik, a padló-, mennyezet- és falfűtés esetén is a jövőt jelenti.

Az infravörös sugárzás felhasználásával történő fűtésnek már több évtizedes múltja van. Napjainkban a háztartásokban is egyre elterjedtebb ez a technológia panelek és fóliák formájában. Az infra fóliáknak már a 3. generációja áll rendelkezésünkre, hogy az elmúlt évek folyamatos fejlesztései, a korábbi hiányosságok kiküszöbölése mellett egy még megbízhatóbban működő, még hosszabb élettartamú fűtési módot tegyen elérhetővé mindenki számára.

Az Infra fólia – fűtő fólia, legfőbb alkotóeleme a carbon fűtőszál, azaz a szénpaszta, melyet egy PET fóliára visznek fel egyenletes rétegben. A réz vezetősín egy ezüsthálón keresztül látja el árammal a szénpasztát, ez biztosítja a hosszú élettartamot és akadályozza meg a szikraképződést. Az infra fóliát természetesen hőkezelésnek vetik alá, védett a túlmelegedéssel szemben, égésálló és bírja a nagy súlyterhelést is. Önsúlya kevés, hiszen az infra fólia nagyon vékony, ezért 100 m2 súlya csupán 35-40 kg. Ez teszi lehetővé, hogy szinte bármilyen felületen kiépíthető legyen a rendszer.

Az infra fólia egyik legnagyobb előnye, hogy bármilyen burkolat alá és mögé beépíthető, legyen az járólap, gipszkarton, laminált padló vagy akár beton. A hagyományos padlófűtéssel ellentétben az infra fóliával kiépített padlófűtés nem keringeti a port, ezért egészségesebb választás allergiások számára is. Egyenletesen oszlatja el a hőt, ezért jobb hőérzetet is biztosít. Könnyen szabályozható, karbantartás nem igényel, kiépítése pedig alacsony költségen megoldható. Önálló fűtésrendszerként alkalmazva az infra fólia nagyban csökkenti a fűtési költségeket, miközben a megújuló energiát használja fel az otthon melegen tartására.