Intelligens nyitott cellás Eupor poliuretán hőszigetelőhab

Intelligens nyitott cellás Eupor poliuretán hőszigetelőhab
Az nyitott cellás poliuretán hab hőszigetelő és egyben légszigetelő is. Kevésbé érzékeny az alkalmazás módjára, mint a gyárilag előállított szigetelőanyagok. Olyan hatékony „lélegző” léggát, amely alkalmazkodik az épülethez, így az épület teljes élettartama során biztosítja az energiarabló légmozgás elleni szigetelést. Gyakorlatilag teljesen kiküszöböli az üregeken belüli konvekciós hő mozgást, így az épület egészében egyenletesebb hőmérsékletet biztosít. Az eredmény: kiváló minőségű konstrukció, jobb komfortérzet és alacsonyabb fűtési illetve hűtési költségek.

Az energia megtakarítás az épület kialakításától, elhelyezkedésétől stb. függ. Alkalmazásakor folyékony anyagot szórnak egy nyílt falra, kúszótérbe vagy a mennyezet felületére. Az anyag néhány másodperc alatt 100:1 arányban habosodik, így milliónyi apró légcellából álló rugalmas habtakarót hoz létre, és lezárja a réseket és repedéseket. Gyakorlatilag minden felülethez tapad, elzárva a légmozgás útját. A felesleges anyag könnyen levágható, így a felület alkalmas száraz falazat készítésére vagy más felületképzésre.

Mi is az a nyitott cellás hőszigetelőhab?
Egy szórással felvitt, vízbázisú hőszigetelőhab, amely egyrészt pénzt takarít meg Önnek, másrészt hozzájárul egészségének a megőrzéséhez is. A felvitelt követően a hab 1 : 100 arányban tágul és ezáltal teljes mértékben kompakt, légmentesen záródó, víztaszító, mindenféle tökéletlen szigetelésétől mentes hőszigetelő réteget képez.

Az intelligens hőszigetelő rendszer egyedi tulajdonságai
– A felvitelt követően önállóan és tökéletesen kitölti a felületen található összes olyan hézagot, bonyolult felületrendszert, illetve a nehezen hozzáférhető helyet, amelyeket egyéb hőszigetelő anyag használata esetén nem lehet megfelelő minőségben szigetelni, és ezáltal megakadályozza a hőveszteségek kialakulását.
– A rendszer használatával teljes mértékben ki lehet küszöbölni a hagyományos hőszigetelő anyagokkal való munkavégzés során jelentkező tökéletlenségeket, illetve hiányosságokat.
– A rendszer az épület teljes élettartalma alatt megőrzi tökéletes hőszigetelő tulajdonságait.

Tökéletese szigetelés

A nem tökéletes szigetelés a szerkezetek helyi fagyását, ezt követően a szerkezetekben vagy a felületen tapasztalható víz kondenzációját és ebből eredően az egészségre ártalmas penészgombák megjelenését eredményezheti.
A magas, 1:100-hoz arányú expanziónak köszönhetően teljes mértékben kompakt hőszigetelő réteget lehet kialakítani.
A szálalapú szigetelő anyagok tökéletlenül illeszkednek a falfelületekhez.
A lapok a hézagok, valamint az egyéb anyagokkal érintkező felületek mentén tökéletlenül szigetelnek.

A hőszigetelő anyag alaktartóssága
A hőszigetelő anyag alaktartóssága és tömörsége olyan alapvetően fontos tényező, amely biztosítja a termék hőszigetelési tulajdonságainak hosszú távú megőrzését.A hőszigetelő anyag alaktartóssága
Az szórt hőszigetelőhabot alaktartósság jellemzi, a hőszigetelőhab nem válik le a felületről és az alakját sem változtatja. A hőszigetelő anyag alakja nem tartós
A hőszigetelő anyag idővel a függőléges és ferde felületeken is „leül”.

A hőszigetelő anyag alaktartóssága
A hőszigetelő anyag az egyes lapok felületén megőrzi az alaktartósságát.

Tartós hőszigetelési tulajdonságok
A hőszigetelő anyagoknak hosszú távon is stabil hőszigetelő tulajdonságokkal kell rendelkezniük annak érdekében, hogy biztosítani lehessen az épületek tervezése során meghatározott hőveszteség mutatókat. A hőszigetelőhab hőszigetelő tulajdonságai nem változnak, a hőszigetelőhabnál semmilyen illesztési probléma nem jelentkezik, ezért tartósan megőrzi hőszigetelő tulajdonságait és kompakt hőszigetelő réteget képez.

A hőszigetelő anyag – a tökéletlen szigetelésből, valamint a légáramlásokból és az víz kondenzáció megjelenése következtében – nem rendelkezik tartósan azonos hőszigetelő tulajdonságokkal.Nem rendelkezik tartós hőszigetelési tulajdonságokkal A hőszigetelő anyag – a felületen előforduló hézagok miatt – nem rendelkezik tartósan azonos hőszigetelő tulajdonságokkal.

Alapvető műszaki jellemzők
Fajsúlyρv ≤ 8 kg/m3
Hővezető képességλD ≤ 0,038 W/mK
Diffúz ellenállás-tényezőλ ≥ 3
Légáramlási ellenállási tényezőRS = 6,90 x 106 Pa∙s/m
Tűzállósági reakció1)B, s1, d0
Hőáteresztési tényező2)U = 0,24
TűzvédelemTetőszerkezet3)REI 30
Falfelületek4)REI 45

1) 12,5 mm vastagságú gipszkartonnal körbevett hőszigetelőhab.
2) 160 mm vastagságú szigetelés, valamint a teherhordó faszerkezet beszámítása esetében.
3) Tetőszerkezet: a CD profilokon SDK nézet 15 mm (Knauf GKF), 930 mm közteseket tartalmazó 50 x 180 mm-es fagerendák, 120 mm vastagságú hőszigetelőhab, fa födém (24 mm vastagságú lucfenyő)
4) Falfelület: 100 mm vastagságú hőszigetelőhabbal kitöltött 50 x 100 mm-es tartógerenda (lucfenyő), OSB lap külső felület 15 mm vastagság, belső felület 12 mm vastagság (kétoldali födém), belső falfelületen 12,5 mm vastagságú SDK deszka (Knauf GKF).

Tetők
A tetőterekben a hőszigetelőhabot vagy közvetlenül a biztonsági vízszigetelő fóliára, vagy a fa födémszerkezetre viszik fel. A felvitelt követően a habot szükség szerint egyszerűen a kívánt vastagságra lehet igazítani (a leggyakrabban a tetőtér magasságának, vagy a belső vakfödém rácsozatának megfelelően).
16 cm vastagságú hőszigetelőhab esetében a hőátviteli együttható értéke UN = 0,24.

Falak
A hőszigetelő valamennyi típusú és kivitelezésű külső falszerkezet esetében alkalmazható (a szigetelés kivitelezését segítő előfallal vagy ilyen előfal nélkül; a külső érintkező szigeteléssel, illetve szellőztetett homlokzattal kombinálva). A hőszigetelő rendszer minden esetben tökéletes légzáró réteget alakít ki és valamennyi beépített szerkezet, illetve épületgépészeti elem körül biztosítja a tökéletes szigetelést.
120 mm vastagság esetén a hőátviteli együttható értéke UN = 0,3.

Házak és csarnokok
A meglévő falazott téglaházak, vagy panelházak utólagos hőszigetelését szellőztetett homlokzat formájában a falak beltéri, illetve külső oldaláról is el lehet végezni. A hőszigetelő rendszer segítségével nagyon egyszerűen megoldható a meglévő csarnokok utólagos hőszigetelése, mégpedig a hőszigetelőhabnak a csarnok belső vagy külső falfelületére történő felvitelével, majd ezt követő a szigetelő vakfödémmel való lefedésével.

Ipari létesítmények és irodák hőszigetelése.
Új építésű és felújított épületek hőszigetelése.
A hőszigetelő rendszer telepítése során az épület mindennapos működésében nincs fennakadás.
A bonyolult épületrészek egyszerű módon történő hőszigetelésének lehetősége.